söndag 22 juli 2007

Så var det dags igen.......

.....för nästa oväder. Är detta riktigt klokt? Allt som är löst i trädgården av pelargoner och andra växter har förflyttats in i växthuset så nu går det inte att sitta där och mysa för tillfället. Det har regnat som bara den i ett par timmar nu, men sedan skall det väl börja blåsa också vad jag förstår.

Jag har aldrig brytt mig så mycket om vädret tidigare men nu känner jag mig helt fixerad, står och spanar i fönstret och ändå finns inget att göra åt eländet. Än så länge är det ju "bara" trädgården som jag oroar mig för. Vi har ju inte drabbats av översvämmning eller något sådant så man skall väl inte klaga.

Får glädja mig åt dessa små skönheter som jag hann fota innan regnet. Detta är sommarljus (frösådd). Den är otroligt vacker och graciös och svävar som en fjäril över de andra växterna i rabatten. Än så länge har det inte kommit så många blommor men de finns fler knoppar så jag ser fram emot när alla blommar.

En annan positiv överraskning är den ettåriga doftlupinen som jag också sådde i våras och den är bara så fin, med många färgskiftningar från blått, lila till gult och guld.

Till slut vill jag visa denna söta lilla kanna som jag hittade i Båstad på Design House Stockholm Outlet. Tänk att det finns outlet från ett sådant ställe. Många fina saker, men jag föll för den lilla kannan som just för tillfället pyntar vårt badrum.
Ha en bra vecka med jobb eller semester vilket det nu är.

8 kommentarer:

Marina sa...

Känner mig också ganska väderfixerad nu. Kollar vindarna o molnen mm. Här regnar det och vinden ska tydligen tillta i natt.
Jag har också sommarnattljus, både rosa o vit. Mina är inte hemmasådda. Jag har köpt dem. Mycket söta. Skulle kanske ge mig på att så själv nästa år, då kan man ju få flera plantor.
Kannorna och buketterna där i är jättefina!

Lusthuset sa...

Ja, hu ja! Hoppas att meterologerna tar fel, men det gör dom väl inte. Har varit ute och tömt vatten ur vattentunnan som svämmar över alla bräddar. Ha en bra vecka trots vädret.

hulukvarn sa...

Hej Hej!Ja det är helt knasigt med vädret. Våra blommor kämpar på verandan, hade gärna haft ett växthus dock... trevligt att besöka dig!!

Kramar

Poppins sa...

Det ösregnade nästan i 12 timmar hos oss. Men nu på måndagmorgonen ser det riktigt fint ut.
Tyckte mycket om din vackra kanna som ser ut att passa utmärkt på din badrumshylla.
Doftlupinen hade vackra färger, blommorna ser nästan ut som små fjärilar.
Jag har besökt Botan men det var några år sedan så det är nog dags igen. Vi gjorde förresten några utflykter efter dina tips, jag lägger ut dem på bloggen idag. Det var intressant, så tack för tipsen!
kram

Karin A sa...

Hur har det gått i ovädret? Jag har jobbat hela dagen och när jag kom från jobbet så var det faktiskt uppehåll och har varit så sedan dess. Inte så mycket förstört av regn och blåst heller. Visst blir man väderfixerad när inget är normalt längre. Antingen jättevarmt eller blåst och regn! Sommarljus har jag aldrig haft men den ser verkligen ut som ett ljus i mörkret. Fin kanna du hittat också! Kram!

Lusthuset sa...

alla: Det gick ju ändå bra, över förväntan ändå trots regnet. Får plocka fram mina blommor igen. Jag väntar på fler blommor som skall slå ut och det är ju spännande. Ha en fortsatt bra vecka.

EVA AGNES sa...

Visst oroar man sig för sina växter en sommar som denna. Vädret har väl aldrig visat sig så ruskigt som i år. Tur att du har ett växthus att förpassa dina skönheter till. Det har inte jag så jag nästan gråter ikapp med regnet...:-((
Agardtsgatan i Båstad är helt enkelt ljuvlig. Vilka bilder du tagit där.
Kramar Eva Agnes

Lusthuset sa...

eva agnes: Det blev ju gudskelov inte riktig så ruskigt som man befarade, men blött och tråkigt. Nu längtar man efter lite värme så man kan sitta och njuta ute igen. Ja, aldrig är människan nöjd! Tur med växthuset faktiskt. Agardtsgatan är verkligen fin. Ha en bra dag. Kram