tisdag 4 september 2007

Apladalen

Här i närheten på en av mina promenadstråk ligger ett gammalt koloniområde som heter Apladalen. Det är lite vildvuxet och är inte av den inhängnade "dockhusmodellen" utan är ett område där vissa lotter är mycket välskötta och andra lever sitt eget liv, men det sammantagna intrycket är ganska charmigt.


På dagens promenad i solens sken gjorde kameran mig sällskap och detta är vad vi såg.


Inbäddad nästan övervuxen ligger den lilla kolonistuga som ett Törnrosas "slott" och slumrar bland växtligheten.


Höstens alla gula blommor förekommer överallt.


Härliga äppleträd med massor av fina frukter.

En vacker daggfrisk okänd ros.


Höstaster


Strålrudbeckia en av mina favoriter, som en stor gul stjärna.


Duvan sitter så stilla i bokskogen.

De första gula kastanjebladen har visat sig. De taggiga bollarna börjar dunsa i marken. Snart kan man hitta nyfödda blanka bruna kastanjer på gångstigen.
Det var riktigt kallt med frisk klar luft idag och solen sken och det var en härlig tidig höstdag. Hoppas alla får en fortsatt bra vecka.

11 kommentarer:

karin a sa...

Vilket härligt område att promenera i! Där fanns verkligen mycket fint att inspireras av. Jag har tidigare alltid tittat lite snett på starkt gula blommor (men numera tycker jag de lyser upp fint om hösten) och har därför aldrig odlat stålrudbeckian. Blomformen är verkligen speciell! Kastanjer blir otroligt vackra om hösten. Ha en fin vecka du med. Kram!

JULIE K sa...

Så mysigt : )

Trollmor sa...

Vilken vacker och färgglad promenad!
Strålrudbeckian tror jag inte att jag har sett innan, så fin.
Nu blev jag sugen på att plocka kastanjer.
Kram

Poppins sa...

Jag bor också intill ett koloniområde och det är avkopplande att promenera bland stugorna och njuta av alla trädgårdar. En del exemplariskt skötta och en del bortglömda.

Som vanligt helt underbara foton!

kram

Anonym sa...

Apladalen i Värnamo! Vi har nästan inga äpplen i år och inga plommon. Förra året var det så många plommon att vissa grenar bröts av tyngden.

Genarp lady in bright sunshine at 5 min. to 4

Lusthuset sa...

Karin A: Ja det är en mysig runda genom skogen där det gamla koloniområdet ligger. Det är ändå nästan utanför knuten. Skulle bara önska att jag hade haft sällskap av en hund för ibland vet man inte vad det finns för skummisar i skogen. Gula blommor klär hösten inte sant?

Julie K: Tack! Hoppas att du har det bra. Roligt att du har möjlighet att titta in hos mig. Ha det bra. Kram.

Trollmor: Visst är den fin, strålrudbeckian och tacksam att odla. Den ser nästan ut som en adventsstjärna i formen. Nej.. nu får vi inte prata om advent när det fortfarande är sommar. Kram till dig också.

Poppins: Detta koloniområde är lite speciellt för det ligger nästan i skogen. På vissa ställen kan jag nästan känna det lite kusligt när man går där ensam, men sedan finns ställen som är ljusa och hur idylliska som helst. Astrakangången låter inte det trevligt. Kram, kram

anonym: Nej, nej inte i Värnamo utan i Helsingborg. Konstigt att du inte har äpplen jag tycker att de flesta träd har massor. Vad ha du gjort med dem? Äppleår var det någon som sa att det var. Så även plommon. Vi har haft hantverkare (målare och snickare) så man är rent slut (av att hålla rätt på dem). Nu är det nog klar. Kram vi hörs. Hälsa T.

Marina sa...

Vilka underbara bilder från kolonin. Det måste vara underbart att ha en sån om man inte kan/vill ha hus.

lotta sa...

Vilken underbar miljö! Det ser så frodigt och rofyllt ut..... Det finns ett koloniområde i närheten av mitt arbete och det likar det område du besökt, det är så mysigt att promenera där... Härliga bilder du bjuder på 8`) Önskar dig en trevlig helt med brittsommarväder... 8`)

sublim design sa...

Det är alltid så mysigt med koloni trädgårdar.
Jag saknar fortfarande mitt lilla hus och min lilla trädgård.
/S

Lallis sa...

Tack för underbara bilder!
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Lusthuset sa...

marina; lotta; sublim design och lallis: Tack för trevliga kommentarer och positiv respons. Ha en skön och avkopplande helg. Kram