söndag 16 september 2007

Storm och äppelplockning!

I går gick årets äppelplockning av stapen. Det blåste nästan full storm. Hela huset skakade och takpannorna lät som kastanjetter på taket....men solen sken så fint ändå. Tyvärr vågade jag inte ta med kameran men alla vet väl hur ett dignande vackert äppelträd ser ut. Underbara James Grieve-äpplen. Jag plockade korgen full av stora härliga äpplen bara på ett träd. Smakar bäst i världen enligt min smak. Sedan vet väl alla även hur 20 cm djup lera ser ut när man klafsar fram i tunga gummistövlar. Man fastnar nästan och det säger "smack" vid varje steg......

......men nöjda och glada kom vi hem med vår skörd. Tyvärr är dessa inte några vinteräpplen och går inte att spara färska utan jag skär den i lagom stora bitar och fryser in dem till vinterns behov av äpplekakor och annat gott.
En storm kan man bara inte låta bli att åka ut och fota, så in med fikakorgen i bilen och ner till Sundet.Man kan ju sitta och njuta av den häftiga anblicken från bilen trygga inre och en del bilder kan man ju också ta därifrån, men vill man ha riktiga stormbilder med närvarokänsla så får man vara så god och kliva ut. Med kameran i ett fast grepp i ena handen och ett stadigt tag i bilen med den andra så får man ta så många bilder man hinner.
Frisyren är inte att tänka på, men det är ändå en härlig känsla att stå ute i den kraftiga blåsten som nästan hotar att dra omkull en.

Fåglarna verkar ändå ganska oberörda av men lägg märke till att de alla står åt samma håll för jag förstår att de inte uppskattar att få vinden bakifrån.


Det var en härlig och uppfriskande utflykt att sedan bilen fick tvättas eftersom den var helt översköljd av saltvatten och att det knappt gick att se ut genom rutorna det tar man gärna för att få uppleva naturens skådespel från första parkett. Nu återstår bara att baka en äppekaka till eftermiddagsfikat och njuta av gårdagens arbete.

14 kommentarer:

karin a sa...

Det ser verkligen härligt ut med korgen fylld utav nyplockade goda äpplen. Jag är lite ledsen eftersom enbart ett av våra tre äppleträd bär frukt i år. Det är visserligen min favorit, Cox orange, men då det är vinteräpplen får man vänta så länge på dem. Är James Grieve ditt favoritäpple? Så vackert, men så farligt med storm. Dina bilder är lika härliga som vanligt. Jag hoppas att du får en fin vecka! Kram!

Anonym sa...

Oj oj oj vilka vackra stormbilder & det ser verkligen ut att vara riktigt goda äpplen i korgen :) Ttrevlig vecka!

Lusthuset sa...

karin a:Ja, jag kan nog säga att det är mitt favoritäpple. Gillar Cox Orange också samt matäpplet Bel de Boskop som man kan göra mycket gott av och som det verkligen är stuns och syra i. Inte så gott att äta, jo när det är jättemoget så där fram mot påsktiden då går det att äta. Storm gillar jag egentligen inte med tanke på vad det kan ställa till med, men detta var en så där lagom farlig storm...allt höll helt (läs växthuset). Ha en bra vecka du med. Kram.

ljuvligt hemma: ja, det är spännande att sitta i bilen och titta på vågorna. Vackert och väldigt. Har gjort den första äpplekakan idag. Mums! Ha det fin vecka. Kram.

Marina sa...

Härliga bilder! BLir ehlt klart sugen på äppelkaka nu. Mycket kraft i bilderna på havet.

Lusthuset sa...

marina: Äpplekakan blev god. Visst är det härligt med "stormbilder".

lotta sa...

Det är vackert när det stormar - om man står på land och inte sitter i en båt.... Om jag inte minns fel så kommenterade jag här tidigare men vår dator strular ibland så det hamnade nog inte här.... Här är tips på teckensnitt:
http://www.1001fonts.com/

Längre ned på sidan hittar du
10 Most Popular Fonts;
2.6% Scriptina by Apostrophic, som är den jag använt.

Lättaste sättet att få in fonts är att extrahera den nedladde mappen, öppna den och sedan dra den över till mappen Fonts som du hittar när du öppnar utforskan, Windows och sedan Fonts... Hör av dig om det inte funkar..

Poppins sa...

Vilka underbara stormbilder. Det är härligt att stå vid havet och möta vågorna och vinden!
Och vilken vacker korg - både innehållet och korgen. Mums! Så gott med äppelkaka.
kramar

Trollmor sa...

Så lockande korgen med äpplen ser ut, känner nästan smaken av äppelpaj & vaniljsås :-)
Inte fullt så inbjudande ser vattnet ut, bilderna är däremot vackra och vilda.
Kram

Linda Lunda sa...

Åhh jag blir sjuk av längtan till havet när jag ser dina bilder.
Är uppvuxen på en ö.... Man känner riktigt hur det luktar hav!
Linda

Linda Lunda sa...

Ps. har laggt till din sida hos mig! Hoppas det är ok.
Linda

Lusthuset sa...

linda lunda: Havet är väl underbart, dras till det hela tiden. Så fort jag har tid åker jag ner till Öresund och bara njuter. Klart att du får länka till min sida, det är bara roligt. Ha en skön helg.

Lusthuset sa...

lotta: Tack för tipset med fonten. Försöker installera den. Jag tror inte att jag har fått den av dig tidigare men det är kanske jag som är "åderförkalkad". Jag tycker bara att den är fin.

poppins och trollmor: Havet är väl fantastiskt, vilken tur man har som bor nära det. Äpplena är fina, håller på att pyssla med dem. Får se om jag får ihop ett inlägg om det. Ibland tryter inspirationen och man tycker att det inte händer något som är värt att rapportera om.

Ha en fin helg allesammans. Kramar.

sublim design sa...

Vad vackra havs bilder du visar upp!
Ja, jag ska baka äppelpaj till helgen.
Kul för dig som har egna äpplen.
/S

Bodil sa...

Wow, vilka underbara bilder. Äpplena ser fantastiskt goda ut. Trevlig helg. Kram.