lördag 8 september 2007

Favoritmotiv och höstblommor!

Nu i helgen bestämde vi oss, maken och jag att åka ut och shoppa lite vackra höstblommor i det vackra vädret. Eftersom vi ofta tar fikakorgen med oss gjorde vi det även denna gång. Vi åkte söderut till Glumslöv som ligger mellan Helsingborg och Landskrona. Här finns ett naturskyddsområde som heter Glumslövs backar som sträcker sig som en vid dalgång ner mot Öresund med Ven i bakgrunden. På den tiden min pappa levde var han ofta ute och målade i naturen och denna plats var ett av hans absoluta favoritmotiv. Jag har många tavlor med detta motiv målade under flera år.


Dessa mjuka backar med betande kor är en mycket vacker utsikt och vägverket har gudskelov gjort en ordentlig parkeringplats på den annars ganska smala vägen för att underlätta för alla oss som vill njuta av utsikten.Ven i bakgrunden ligger här ganska nära så när det är klart väder kan man se husen på andra sidan.

Efter avnjuten fika med utsikt så inköptes ljungplantor in en ny fräsch färgton att ha i min låda under köksfönstret där t.o.m pelargonen har börjat anta höstfärger.


För att vara höstljung så ser den väldigt vårlik ut. Ser man den innifrån så ser det nästan ut som solen sken på den, en mycket uppmuntrande anblick.

På kvällen var det födelsedagskalas för väninna E coh efter en runda i trädgården fick jag samman denna bukett. Det är verkligen allt möjligt, som höstsolbrud, dahlia, strålrudbeckia, jätteverbena, luktärt, äppelsolbrud, minirosen 'Fairy', rosenskära, malört och funkiablad plus säkert något annat som jag nu har glömt. Den blev i alla fall uppskattad.

Detta lilla stilleben fick jag ihop på trappan. I den stora krukan (som är en hink av zink) står rosa krysantemum och i den mindre vårljung och murgröna bl.a. Pumporna och min keramikpippi får även plats tillsammans med ljuset som är så välkomnande på kvällen nu när det är lite mörkare.
Hoppas att ni också har haft en skön helg.

6 kommentarer:

Poppins sa...

Det där är en av de vackraste platser jag vet. Utsikten tar andan ur en när man kör förbi.
Måste vara roligt att fortfarande kunna plocka in så många vackra blommor från trädgården.
Hittade Carcassone på nätet
http://www.serieborsen.se/spel.html
Vi har dessutom efterhand köpt till flera extra brickor.
kramar

karin a sa...

Vilket fantastiskt motiv och underbara tavlor! Det måste vara härligt att ha dem till minne. Gång på gång bjuder du bilder från det vackra skånska landskapet! Det är perfekt att kunna följa med här bakom skärmen. :) Det där är verkligen en läcker ljung. Lerkrukorna passar väldigt fint ihop med det svarta. Arrangemanget på trappan var inte dumt det heller. Vilken söt fågel! Ha en fin söndag och kram.

Kattfot sa...

Så fint det blev! Du har rätt i att ljungen ser sådär vårfrisk ut, men det kan behövas när det blir lite mörkare :-)

Trollmor sa...

Vilken utsikt, och så fina tavlor!
Där skulle jag vilja gå omkring.
Din födelsedagsbukett var en bli-glad-bukett :-)
Hoppas att helgen varit fin!
Kram

olivelund sa...

Helt otroliga utsikter du visar jag är helt förstummad över hur vackert landskapet är där du bor!
Buketten blir man glad när man ser en härlig mix!
Nu kom jag på när jag ser din låda under köksfönstret , jag har en likadan själv, att man kan ju göra som du gjort lägga krukor på rad och inte plantera i den långa smala "krukan" det ser mycket bättre ut oxå! Tänk att jag inte kommit på det tidigare, tack för tipset! Ha en bra dag! Kram!

Ronja sa...

Fantastiska bilder och målningar! Det är nästan så att jag får lust att plocka fram målargrejorna... :)