måndag 24 september 2007

Arild.


Idag var det ett otroligt härligt väder här nere hos oss i Skåne....var det månne den SISTA sommardagen, ja man vet ju aldrig. Termometern stod på otroliga 20 grader och vi var lediga att göra vad vi ville, vilken tur man har ibland. Vi bestämde oss för en rundtur ut i det blå. Öresundskusten är ju så vacker och vi intog medhavd fika i den lilla byn Nyhamnsläge där fina mysiga hus trängs längs den krokiga gamla vägen. Vi satt i den lilla hamnen med solen i ansiktet och det var så varmt att koftor och tröjor åkte av. Sedan gick turen vidare till Höganäs Outletförsäljning där jag fyndade en blå Marimekkoskål. De är så söta och finns i alla underbara färger man kan tänka sig. Vi körde sedan vidare till den lilla byn Arild som ligger vid Skälderviken på andra sida Kullaberg.

Det är en idyllisk liten by med gamla hus och en liten hamn. Vi tog en promenad bland de fina små husen där tyvärr en del redan stängts till för vintern.

Överallt svämmade det över av de mest otroliga hortensior i härliga hösttoner.
Nedfallna, nyfödda kastanjer kan man bara inte motstå.


Höstens sista rosor som blommar på långa rangiga stjälkar.
Här är stängt för i år. Stolen har fällts mot bordet och allt står och väntar på en kommande vår


Nere i hamnen vandrar måsen runt i det grunda vattnet och det är så stilla att hans spegelbild syns klart i vattnet. De gamla näten med sina korkflöten hänger så vackert på sjöbodsväggen.De röda bären lyser så fint inne i buskarna............. och detta härliga röda staket med nyponhäcken bakom kunde jag bara inte motstå, det var bara så läckert.
Ja, så bra hade vi det i dag, hoppas att ni också hann njuta lite av det fina höstvädret.

7 kommentarer:

Marina sa...

Jättefina bilder! VI körde där i somras så ajg akn absolut tänka mig att där är vackert nu också. Vacker del av landet!

karin a sa...

Härligt att kunna göra spontanutflykter till sådana vackra platser. Husen ser otroligt charmiga ut och trädgårdarna är inte dumma de heller. Bilden med måsen ser nästan ut som en akvarell! Ha en fortsatt fin vecka. kram

Trollmor sa...

Vilken trevlig utflykt!
Jag myser bara genom att titta på dina vackra foton.
Jag börjar känna av kastanjebegäret jag också, får nog ge mig ut och plocka lite någon dag :-)
Ha det så skönt!
Kram

Poppins sa...

Så vackert! Och vad härligt att ni kunde njuta av det vackra vädret. Själv satt jag instängd på jobbet och längtade ut...
Arild är ett litet paradis som man gärna skulle vilja bo i. Bara man slipper köra bil i de hemska backarna.
kram

Lusthuset sa...

Alla: Visst är spontanutflykter roliga när tillfälle gives och denna blev verkligen lyckad. Man kan bara se vädret idag som var lika trist som det var fint igår. Arild är en liten pärla, men det är nog lite ensamt där på vintern och hu vilka backar det är där. Ha en fortsatt bra vecka....innan man vet ordet av är det helg igen! Kram.

Linda Lunda sa...

Oj så vackert!!! Det måste varit en underbar utflykt!
Linda

Lusthuset sa...

linda: Det var det verkligen. Vissa saker man gör så där utan planering kan vara något man minns länge.