söndag 9 september 2007

Pelargonträff !

Idag var jag på en pelargonträff i det underbara solskenet. Vi träffades hos pelargonentusiasten Veronica i Glumslöv. Det var som alltid roligt att träffa likasinnade pelargontokiga personer som man själv är. Kan inte undanhålla er några bilder på några sötnosar. Hoppas att jag inte tröttar ut er med mina pellisar, men säsongen är snart slut så sedan blir det mindre pelargonprat (tyvärr).

En röd unikpelargon

En för mig okänd skönhet.

Tierpspellan (eller Norrland) Av denna fick jag med en liten stickling hem. Spännande.


Vacker solig pelargonvägg.

Slutligen måste ni bara se denna lilla underbara kattunge. Titta och njut.

Ha en bra vecka!

10 kommentarer:

Marina sa...

Pelargonträff låter mysigt. Det är alltid trevligt att träffa likasinnade, då behöver man inte vara rädd att tråka ut någon med sitt blomprat.

karin a sa...

Inte tröttnar vi på dina bilder eller pelargonerna! Det låter trevligt att träffa andra pelargongalna. Ha en fin vecka! Kram

olivelund sa...

Åh...vilken sötnös...så gullig!(kissen alltså) Jag tröttnar heller inte på dina pelargonbilder, det kan aldrig bli för mycket blombilder ;)

Poppins sa...

Inte tröttnar vi på dina fina pelargonbilder. Jättevackra! Så kul med en träff med likasinnande.
Och vilke söt liten trött kisse!

sara sa...

Vilka vackra pelargoner du visar och vilken bedårande kisunge:) Du verkar ju kunna det här med pelargoner, så jag har några frågor...Jo jag har en underbar mårbackapelargon i mitt köksfönster som just nu blommar för fullt. Om jag tar sticklingar nu,hur förvarar jag sticklingarna sen? Jag har en mörk och sval källare där jag tänkte jag kunde övervintra pelargonerna. Men hur gör jag med sticklingarna? Ska jag ta sticklingar och låta de stå som vanligt först eller? ja som du märker många frågor...jag hittar inget på nätet om detta och jag är nybörjare! Tacksam om du vill/kan hjälpa mig! Kram

Poppins sa...

Återkommer här med två förslag till ros i din kryddträdgård:
- Souvenir de la Malmaison som är rosa med stora fyllda blommor. Den blir inte så hög men bred.
- Glamis Castle, vit fylld ros. En engelsk ros.

Lusthuset sa...

alla: Vad skönt att ni inte tröttnar på mina pelargoner. Pelargonträffar är som sagt roliga. Det är ju alltid kul att traffär trädgårdsintresserade (+ pelargonfantaster). Jag är ju ingen expert så jag snappar alltid upp något, men är inte så bra på att svänga mig med alla latinska namn. Har lärt mig några och är stolt över det.

sara: Vad fina dina Mårbackapelargoner är (kikade in på din blogg). Jag skulle absolut försöka övervintra dem. Jag öcervintrar mina pelargoner i garaget med en växtbelysning (2 st lysrör). Det optimala är ljust och ca 5-10 grader. Då blir de gröna hela vintern. Ställer du dem mörkt och svalt går det ju också bra, men då vissanar de ner. Står de ljust brukar jag vattna ca var 14:e dag. Man får känna hur de känns. Står de mörk skall man nog vattna ännu mindre. Sticklingar kan du ta nu och rota dem antingen i en torvbrikett eller i en liten kruka med såjord. När de är genomrotade platerar du dem i vanlig jord i en lite större kruka. Jag tror inte du skall ställa sticklingarna mörk förrän de växt till sig något. När man tar in pelargonerna beror på temperaturen. De tål inte ens en enda liten minusgrad. Man får passa det när den tiden kommer. Hoppas att det är en liten hjälp för dig.

poppins: Tack för tipset. Det är noterat. Älskar vita rosor. Skall nog försöka med någon av dem där.

Ha det bra allesmmans. Kram

Clara sa...

Blombilder kan man aldrig få för mycket av!!!! Så fota på du bara :=) Den lilla kattungen...så söt...påminner om min son när han var liten....somnade ofta i mattallriken......det var fullt ös eller medvetslös som gällde på den tiden :=)Fast min son var ju inte riktigt så lurvig :=)
Kram kram

Lallis sa...

Ha! Jag älskar bilder på Pellisar! *ler*
Vad kul att ha träff så:)
Kram Lallis

Lusthuset sa...

clara och lallis: Tack för det då fortsätter jag att fota pellisar så länge de finns några som blommar. Kram båda två.