tisdag 5 juni 2007

Bakom grinden !

Del 3
Här kommer sista rapporten från trädgårdsrundan.Det fanns så mycket att se och inspireras av att det blir svårt att välja.
Här är bilder från Laila och Lennart Olofsson, Skogvaktarbostället Himmelstorp.

Stor härligt öppen gammaldags trädgård med många perenner, rosor, damm och mycket mera.

Underbara aprikosfärgade rosor som doftade fantastisk. Kan vara 'Frühlingsduft' .

Praktfulla vallmoblommor. Dessa var helt självlysande.


Här kommer några bilder från Lone Jönsson och Kenneth Lorentzon i Axelvold
En 3000m2 stor trädgård med många rum, stenparti, woodland och damm. Den vackra gamla grinden leder in i trädgården.

Lusthuset ligger inbäddad bland träden. Här skulle man mycket väl kunna tänka sig att sitta och speja på fåglarna i träden.
Många olika vackra träd i kombination med gräsmatta och damm.


Orkidé som var jättefin. Tyvärr vet jag inte vad den heter, men den är säkert speciellt.

Bliderna här är från Ingemo och Per Gylling i Glumslöv som också har en fantastisk trädgård med varierat innehåll. Överallt i trädgården står små underbara stilleben med växter och olika föremål.

Guldhumlebåge och allium. Vilken vacker kombination. Hoppas min nyplanterade guldhumle blir så fin.

Här är blokbladig kirskål tillsammans med violer. Underbart sött.


Slutligen några bilder från Kristina Mandahl och Åke Axelsson i Ramlösa. Deras trädgård ligger i en slänt och har nivåskillnader med trappor. Många buxbomshäcker som inhägnar rabatter med perenner, klematis på klättertorn i armeringjärn som Åke tillverkar.

Ett bild av hur fint orange blommor kan stå mot en röd tegelvägg. Eftersom vi har ett rött tegelhus är det alltid intressant att se vad som står bra till detta.

Denna orange (som annars inte är min favoritfärg) nyponrosen var bara så bedårande fin mot den grå husgrunden.

Detta var som sagt bara några spridda fotominnen från trägårdsrundan. Så många vackra trädgårdar det finns och så många trevliga kreativa trädgårdsmänniskor man träffar.


7 kommentarer:

Poppins sa...

Vackra foton. Dessa vallmo, de får mig att tänka på impressionisterna. Allt så vackert, dammen och gräsmattan i Axelvold var nästan FÖR vacker...
Jag var också i Glumslöv, har inte hunnit lägga ut bilderna än. Vem vet, vi kanske sprang förbi varandra med kamerorna?
Ramlösa-trädgården såg underbar ut med sina färger.

Lusthuset sa...

Till ett annat år skall du absolut åka till Axelvold. Det var verkligen vackert. Man tar ju så många bilder och kan ju bara visa en bråkdel. Ja, tänk om vi gått om varandra i Glumslöv, det vore ju kul. Det är väl också en fantastisk trädgård. Har sett den flera gånger. Den i Ramlösa är också sevärd, kan också rekommenderas till nästa år, eller en titt från gatan. Är de i trädgården får du säkert titta in de verkade så trevliga. Vilket fantastiskt väder vi har och som trädgården växer. Ha det bra. Kram

maloppa sa...

Vilken bonus att få ta del av andras trädgårdar på det här sättet. Vi hann med ganska många under helgen, vi var också hos Sylvia på Kullaberg, fantastisk trädgård och Skogsvaktarbostället hade ju ett underbart läge där på toppen... Vi kanske oxå sprang förbi varandra vem vet....
Vi tog området runt Helsingborg o Ängelholm och sparade Landskrona m omnejd till nästa år för vi ska åka igen!

karin a sa...

Åhh vad härligt med alla dessa bilder! Jag kommer att återkomma flera gånger för att hitta inspiration. Någon gång måste jag ta mig ner och titta på några av dessa trädgårdar.

lotta sa...

Vad kul att se bilder från "rundan" som andra har tagit. Vi har, som maloppa skriver, varit på samma trädgårdar och vi blev så tagna så vi skall åka nästa år med. Just den där oranga nyponrosen fastnade jag också för =) Lustigt.... Sedan visar du trädgårdar vi inte varit vid men nu vet jag vart vi skall åka nästa år =)

Lusthuset sa...

lotta: Ja, nyponrosen var väl läcker. Föll för den direkt. Lagrat den kombinationen i minnesarkivet för framtida bruk. Vad festligt att ni har varit här och så roligt att läsa din reseskildring. Som någon sa, tänk om vi varit där samtidigt utan att veta om det. Spännande. Ha det bra och roligt om jag har kunnat inspirera dig att se någon av de andra trädgårdarna nästa år.

purple sa...

Åh, så trevligt med reportage från din 'trädgårdsrunda'. Jättefina bilder!