måndag 25 juni 2007

En Midsommarpresent.

På midsommarafton hade vi som traditionen bjuder fest för några av våra vänner. Detta har vi haft i många år och det är så trevligt. Bland dessa vänner finns väninna A som hade med sig en present bestående av de jättefina tallriksunderläggen med pelargonbild på. Det är en kvinna som vet vad en pelargontokig person som jag blir glad för. Se så fint det blev på köksbordet.

Så här ljuvligt fin är pelargonbilden som det är en ren fröjd att titta på.

I söndags när de värsta regnskurarna dragit bort gjorde maken och jag en liten sväng med bilen och jag fick plocka en bukett midsommarblommor som också pryder köksbordet. Riktigt midsommarfint blev det.

På väg ut på snigelinspektionsrundan nu i kväll hittade jag denna lilla gynnare på min lagerhägg. Jag hyser i ärlighetens namn en viss hat-kärlek till trädgårdssnäckan. Jag kan trots att jag vet att de äter på mina växter inte låta bli att tycka att de är litet djur som hämtat ur sagoböckerna när man var liten precis som igelkotten. Snigeln på bilden fick faktiskt leva som tack för att han var fotomodell åt mig.
I morgon skall jag börja klippa vår ligusterhäcken som är lång och hög och där jag har flera rabatter. Det är ingen lätt uppgift. Buxbomshäcken skall också klippas för första gången. Där är jag mer osäker om hur och när detta skall göras. Ha en bra vecka!

18 kommentarer:

karin a sa...

När jag läste ditt inlägg om dina kylskåpsdörrar var kommentatorsfunktionen borta men skönt att se att det fungerar nu! Kul att se ett personligt kylskåp som man blir glad av. :)

Trevligt med vänner som vet vad man blir glad av. Jättefina tallriksunderlägg! Kram Karin.

Kattfot sa...

Härlig bukett och så rolig bild på snigeln! Han ser ut att vara ute på någon slags inspektion han med :-)

Lusthuset sa...

karin a: Jag är så tankspridd att jag ibland glömmer att klicka i kommentatorsfunktionen. Oftast upptäcker jag det själv som tur är, för visst vill man ha respons det är ju halva nöjet. Mitt kylskåp är en samling av det jag gillar mest. Visst var underläggen fina! Kram och hoppas att det inte regnar hos dig för nu börjar det bli för mycket.

kattfot: Tänk att vanliga blommor som växer ute i dikeskanten är så fina. Jag kan ibland tycka att den lilla snigen med sitt hus på ryggen faktiskt är riktigt söt, fast det vågar man väl inte säga högt.

lotta sa...

Underbara underlägg - har väninnan målat själv? och plastat in? Lilla snigel akta dig, akta dig.... så du inte ramlar ned! Härligt foto - du har verkligen fångat honom. Visst äter dom men jag ids inte plocka alla sniglar, det får räcka med det stora bruna =)

Poppins sa...

Underläggen såg ut att passa perfekt på ditt köksbord!
Sniglar med hus på ryggen har jag mycket större tålamod med än de spanska mördarsniglarna. De senare har jag ingen pardon för!
Hoppas det går bra med häcken. Jobbigt att göra det för hand. Jag använder alltid en motordriven.
Angående Västra Ströö, tycker jag absolut att du ska göra en utflykt åt det hållet. Ta med en tjock plånbok bara, för där finns mycket vackert men tyvärr är det ganska dyrt (tycker snåla jag i alla fall).
Kram

Lusthuset sa...

lotta: Hon hade nog köpt dem i en inredningsaffär, men jag tyckte de var underbara. Hon brukar ha öga för vad jag gillar. Bruna sniglar har jag inte heller någon pardon med. Knips och så är deras saga all. Den lilla snäckan kunde krypa från ovansidan av bladet till undersida. Det var ett riktigt konststycke att beskåda och dessutom la han en prydlig liten bajshög mitt framför ögonen på mig. Sicken rackare.

poppins: Häcken hann jag inte börja med idag, åkte till Willab Trädgård i Båstad och tittade på växthus med granntjejen det var mycket roligare. Västra Ströö skall jag nog försöka övertala maken att följa med på en tur dit i sommar. Kram till dig också hoppas inte att alla dina fina rosor har regnat ner.

Poppins sa...

Hej igen! Glömde ju säga att jag har sett KA Roos möbler i handeln men aldrig varit där. Kan det vara värt en tripp?
Deras möbler är väldigt vackra och ett tag drömde jag om deras bokskåp.
Mina rosor ser ganska bedrövliga ut men vad gör man? Hoppas regnet försvinner bort så inte rosdagarna på Fredriksdal blir förstörda.
Willab i Båstad blir nog ett semestermål för oss i sommar.
Kram i regnet

Anonym sa...

Nydelige tallrikunderlag du har fått. Jeg synes de var kjempeskjønne :)
Sniglar... jaha... jeg hater de! Vi har disse iberia-sniglarna og på veien bort från vår p-plats og mot huvudvegen så er det store ekle klatter med Iberia sniglar. Som blivit påkjørda og så kommer flera til for å eta dom døda og så dødas dom også.. isj, behøver jeg si mer? Vi strør ut med snigelgift og plukker og plukker... isj

Lusthuset sa...

poppins: Tyvärr tror jag inte att man kan besöka dem där det verkar inte så, men de delar går med en jättetrevlig Gårdsbutik med blommor, krukor och allehanda trevliga grejor så den kan man besöka när man är i Kulla Gunnarstorp. Sedan kan man göra en liten fikatur ner till hamnen i Domsten där finns några väl insuttna bänkar.

koselig: Bruna sniglar gillar vi INTE!!! De är ett gissel. Snäckorna är lite mer uthärdliga.

Anonym sa...

Vilka underbara tallriksunderlägg, förstår verkligen att du blev glad :)

Tilde sa...

En sån trevlig blogg,
du skriver så fint om din pappa och rosorna.
Det var kul att följa er på utflykt till ett slott också.

Guldkant På Livet sa...

Vilken häftig bild på snigeln och vacker bukett!! Det var en riktigt fin gåva, vilka bilder på pelargonen! Ursnygga tabletter! Mari.

Lusthuset sa...

ljuvligt hemma: och Mari: Visst var de fina underläggen. Gissa om jag blev glad så prillig som jag är med mina pelargoner.

Tilde: Vad roligt att du tycker om min blogg. Det är så roligt att dela med sig av de underbara minnen jag har av min pappa och hans trädgårdsintresse. Snigeln, visst var ha en tuffing!

Birgitta sa...

Trevligt med så fina presenter som man verkligen blir glad över. Din sommarbukett var vacker, fint komponerad i färger. Sniglarna var du bara för söta, det förstår jag är svårt att ta död på och särskilt de där två. Gulligt. Kram och ha en skön dag.

Malin sa...

Vilka fina bilder du visar och Pelargoner som är så vackert...
Headern är suverän
Kram från Malin

Lusthuset sa...

Birgitta: Ja, jag är jätteglad för dem. De pryder sin plats på köksbordet. Den lilla snäckan var bara så "gullig" men de bruna släktingarna gillar vi inte. Var ute och jagade dem i pyjamasen i morse, bäst att ta dem när man ser dem. Kram och ha en skön helg.

Malin: Tack för uppskattningen. Det är ju alltid roligt att fönya sig eller hur.

Anna sa...

Oj, så vackra underläggen var. Måste försöka få tag i liknande. Vet du var de finns?

Ha en trevlig dag!

Lusthuset sa...

anna: Ja, är de inte fina! Gläder mig varje dag att ha dem på bordet. Väninnan har köpt dem i en butik i Helsingborg som heter Living Room. Du kan titta in på deras nätbutik http://www.teamart.ebutik.se/ Lycka till!