onsdag 13 juni 2007

Postens lilla lathund!

Fick idag i brevlådan denna trycksak från Posten. Hoppas att ni också fått den. Har ni bara sett något sötare. För en hundälskare som jag kunde man inte sluta att titta på alla underbara hundbilderna. BRA GJORT POSTEN !!!


Annars har jag idag shoppat loss på lite växter (så ovanligt!) bl.a till mina lådor under gavelfönstren. Köpte vita petunior. Finns inte så mycket att välja på nu, men jag har haft det tidigare och det blev fräscht. Dessutom köpte jag en binge "vardagspelargoner" att förgylla diverse korgar med. Jag tittade in på Cedergrens för att fråga om mitt rosprobem och fick reda på att det är en liten gynnare som äter upp det gröna på bladen och då kan det ju bara gå på ett sett. Köpte en liten flaska med något undergörande att spruta dem med. Hoppas att det hjälper. Föll även för en ny kryddväxt att ersätta myntan med och även en liten cerise gräsnejlika, som var jättesöt.

På gavelsidan av huset är min prärielilja nästan klar att börja blomma. Så många stänglar har jag aldrig haft förut.
När jag spankulerade runt med kameran upptäckte jag denna kombination. Den ljusgröna daggkåpan och i bakgrunden toppklocka, som jag förresten försöker att utrota för den sprider sig som bara den. Men håll med om att här är den fin.

När jag sitter här och skriver så regnar det ute. Sååå härligt! Koltrasten sjunger och luften känns ren och sval. Det är verkligen skönt efter den intensiva värmen.

7 kommentarer:

karin a sa...

Vilken söt broschyr! Nackdelen med att inte ha reklam är att man även missar "godbitarna". Härligt med blomstershopping. Skulle gärna vilja åka till Cedergrens, har aldrig varit där men det är en klassisk plantskola . Fina planteringar och kombinationer!

LISEN sa...

Jo, visst kom den även i min brevlåda...Så söta bilder! Den fick mig dessutom att uträtta ett postärende som jag skjutit på :-)
Vilken otroligt fin ros du ärvt från din pappa. Väldigt vacker!

Poppins sa...

Ja, även jag har fått den söta hunden.

Vackra bilder, naturen är en skicklig konstnär.

Jag har också köpt petunior, i rosa nyanser till min kökslåda. Vet att många tycker det är en tråkig blomma, men jag gillar den. Den blommar tacksamt och finns i många vackra nyanser.

purple sa...

Åh, vilka fina bilder. Vackert speciellt med solen som lyser igenom.

Hannele sa...

Väldigt fin kombination, det är sånt som gör trädgården så spännnade, dessa små överraskningar.

Lusthuset sa...

alla: Jag sitter fortfarande och formligen saglar över hundbroschyren. Jag kan bara inte se mig mätt på de fina vovvarna. Tack för alla positiva kommentarer och min rabatt. Roligt att ni tycker den är fin för den är ovanligt frodig nu. Då sken ju solen men det gör den inte nu, men allt bara växer så det knakar när regnet kom. Fick ett meddelande att Hannu har öppnat en pelargonutställning med 101 olika sorters pelargoner i Vinhuset på Sofiero. Skall gå dit så fort det slutat regna och sedan rapportera till er. Ha en skön helg.

Birgitta sa...

Så fint med pelargoner i trälådan, jag har satt mina skott i en trälåda också hoppas de blir lika fina som dina. Du har det grannt och skönt i din trädgård ser jag och även koltrasten. Daggkåpa är snyggt. kram och ha det gott