torsdag 1 november 2007

Vad är detta....?

.......Jo, det skall jag berätta. Jag växte upp i Stockholm och när jag och min bror var små så hade vi ett sommarhus på Ingarö. Det var ett gammalt hus som en gång i tiden flyttades från Värmdön. Där kallades det för Kråkslottet vilket inte var så passande tyckte vi dels därför att det ju inte var något slott och särskilt mycket kråkor var det inte heller. Vi bodde där och stormtrivdes varje sommar, det var rena drömtillvaron för ungar som vi. En liten sjö att bada i, en stor härlig skog att leka i och massor med kompisar. När vi flyttade dit så låg huset bokstavligen inne i skogen. Det var massor av granar och tallar som hotade att fullkomligen kväva det lilla röda huset. Mina föräldrar som var energiska personer började röja skog runt huset och det blev mycket timmer och massor av stubbar att gräva upp. Min fiffiga pappa skar till ovanstående träpinne och alla strecken är antalet stubbar som tagits upp på tomten. Som ni ser är det ganska många och namnet på huset gav sig själv så småningom Stubbhult.


Några bilder från den tiden. Min mamma som hugger ner granar och gräver upp stubbar och sedan är det jag och nederst det lilla huset Stubbhult.

Varför kom jag att tänka på detta just i dag....kanske för att i dag för 13 år sedan gick min mamma bort och lämnade ett stort tomrum efter sig. Denna dag tänker jag alltid på henne och minns allt roligt vi haft. Jag gjorde en liten mosskrans med röda blommor åt henne och vi var och tände ett ljus och då kommer minnena för mig. Ljusa och aldrig bleknande minnen.


Hemma i köksfönstret har jag hängt upp mina ljuslyktor vilket ger ett härligt ljus tillsammans med mina ständigt blommande orkidéer.

Utanför köksfönstret har vi ett litet höststilleben att titta på innifrån.

Önskar alla en skön och avkopplande och vacker Allhelgonahelg då vi kan tänka på alla dem som inte är med oss längre utom i våra tankarna.

17 kommentarer:

LISEN sa...

Fint att läsa om dina minnen. Ger även en tankeställare när vi lite till mans i dagens hektiska tillvaro ofta bara öser på utan att ta tillvara de där små stunderna med våra nära och kära... Kramar.

Poppins sa...

Vilket enormt arbete dina föräldrar lade ner på tomten. Namnet Stubbhult var verkligen passande.
Stämningsfulla bilder du visar med lyktor och tända ljus. Vi ska också tända ljus på allhelgonahelgen för eftertankens skull, men sedan ska vi träffa goda vänner. För så är det ju, att livet fortsätter sin gilla gång.
kramar

Anonym sa...

Vilket härligt minne! Inte konstigt att huset fick heta Stubbhult när det blev så många stubbar. Vilket jobb - blir trött bara jag tänker på det! Ser idylliskt ut på de gamla bilderna.

Vilken fin krans du har gjort till minne av din mamma. Förstår om den här helgen har stor betydelse för dig.

Det ser mysigt ut med alla tända ljus! Jag har gjort ett liknande stilleben med små pumpor inför helgen. Ha en skön helg.
Kram Karin

Lusthuset sa...

lisen, poppins coh karin a: Tack för era goa kommentarer. Ja, idag är ju en speciell dag naturligtvis. Minnas måste man alltid kunna göra och glädjas åt det man hade, men samtidigt måste man ju leva och som Poppins säger livet går ju vidare. Det är i alla fall bra att ha så fina minnen att tänka på. På lördag på Allhegonadagen brukar maken och jag äta en god middag och sedan åka upp och titta på alla tända
ljus och det brukar alltid vara så stämmningsfullt och ensamma är vi inte så mycket folk är det sällan det är på kyrkogården. Det har blivit en svensk tradionen nu. Ha en skön helg. Kramar.

Anna sa...

Så jättekul att brädan finns kvar, vilket minne, tack för att du delar med dig. Jag bär också på ett stort tomrum, jag har dessvärre inte tagit tag i det än. Hoppas kunna snart.

Tack för besöket hos mig, nu ska jag glutta lite mer i din blogg.

Ha det riktigt gott!

En inredoholic sa...

Vad vackert du skriver... tänkvärt!
Fin sida du har.. jag är ny i denna värld och upptäckte just din sida...

Jag kommer tillbaka..

du är välkommen in till mig om du har tid och lust :)

Ha en skön helg!

Marina sa...

Där var det då många stubbar!
Så fin krans du gjort till din mamma. Jag har precis varit och lagt på morfars grav och på farmor o farfars grav. Blev inspirerad av Lottas hjärtan så det blev den modellen för mig.
Lyktorna i ditt fönster är fina. Jag hade sådana ute i ett träd men båda har blåst sönder nu.

Anonym sa...

Hej, kikar in igen. Glömde säga igår att det är jättekul att du har skaffat Flickr. Ser fram emot fler bilder där. Ha en fin allahelgonahelg! Kramar

Anonym sa...

Ett så härligt,kärleksfullt och ovanligt minne du har sparat, kan tänka mig att du ler när du ser tavlan och strecken för stubbarna.... Det är verkligen en helg nu för eftertanke och minnen..... Jag har också gjort en krans, ett hjärta som jag skall ta med till svärmors grav i morgon. Vackert i ditt fönster med lyktor och Orkidér - jag köpte nya Orkidér förra helgen och de blommar så fint... Ha en trevlig helg =)

Poppins sa...

Vill bara kika in och tacka för dina snälla ord om mina tavlor. Skulle vara roligt att få se dina alster?
kramar

Anonym sa...

Härligt med tända ljus!

Husbilsresan sa...

Oj...vad dom jobbade, dina föräldrar.....vilka härliga barndomsminnen.
Ja denna helg tänker man lite extra på sina nära och kära som gått bort.Vilken fin krans du gjorde till din mamma.....
Massa kramar till dej!

Lusthuset sa...

alla: Tack för att ni ville dela detta barndomsminne med mig. Jag tycker att det känns så bra. Hoppas att alla har haft en bra helgdag. Vi var uppe på kyrkogården nu i kväll och tittade på alla ljusen och det är så vackert att det riktigt kniper i hjärtat.

en inredoholic: Va roligt att du hitta min blogg. Du är välkommen tillbaka så ofta du vill. Jag tittade in hos dig också som hastigast, men återkommer snart.

Ha en fortsatt skön helg och kramar till allesammans.

Anne Grethe sa...

Sånn fin detalj med den stubbe-saken. Det nye banneret ditt er superflott!

Kattfot sa...

Vilka fina minnen och så fint med kransen till din mamma. Hoppas helgen varit bra!

Trollmor sa...

Vilket roligt minne att ha kvar träpinnen och vad de måste ha kämpat med alla rötter!
Så vacker krans du band till din mamma.
Kram

Lusthuset sa...

Tack allesammans för att ni ville dela detta "barndomsminne" med mig. Ha en fortsatt skön höst. Kram!!