fredag 4 maj 2007

Den gula blomman.......

.....som alla jagar, även jag ser så här fin och söt ut i ett litet glas utan sina hemska rötter.

Jag kan inte låta bli att "plåga" er med två nytagna bilder på den nyfrissade lånehunden Eddie som förgyllde min eftermiddag idag.


Man får snart ta fram vattenslangen upptäckte jag idag för det börjar bli jättetorrt. Sedan är detta en knepig tid, man är så osäker. Skall man våga så på friland? Vågar man låta pelargonerna stå ute över natten? Det är beslut hela tiden. Det är jättevarmt på dagen men ganska kallt på natten. Jag har planterat ut två squash på försök men de växter inte så det är nog temperaturväxlingen som de inte tycker om.....men rucolan har grott i sin låda. Ha en fortsatt skön helg.

12 kommentarer:

Tilde sa...

Är Eddie en Coton de Tulear?
du frågade om min pelargon jag skickar gärna ett skott om du vill ha..Fick tidningen Hem o Antik idag ser att det är bild o namn på den där Den heter platinum ,nu måste jag försöka komma ihåg det...

Viktoria sa...

Jagar också den gula blomman, men har inte hittat den än! Vilken söt liten vovve!

JULIE K sa...

....men for en søtnos du har på besøk. Han var bare såååå gullig : )

Kattfot sa...

Känner så väl igen mig. Knepigt det där. Jag chansade och sådde mina sommarblommor innan jag åkte. Ska bara komma ihåg att påminna sambon om vattning!!!
Ps: Eddie är ju så snygg, vilket charmtroll!

Lusthuset sa...

tilde: Ja, har är mycket riktigt en
Coton de Tulear. Jag såg några bilder på din blogg av (var det din)hund. Är det också en Coton? Eddie är nytrimmad så han är inte riktigt sig lik, men lika söt.
Så snällt av dig att vilja skicka en stickling. Om du skickar din e-mailadress så kan du få min adress. Jag kanske kan skicka något i retur, några egna frön eller en annan pelargonstickling.

viktoria: Jag tar dom med järnet så fort jag ser dom. Ja, är han inte en goding.

julie k: Ja, han är gullig. Tyvärr skall han flytta och det blir ju tråkigt för mig. Det är så kul att ha besök av honom ibland.

kattfot: Jag står fortfarande i beråd, men får väl peta ner fröna så småningom. Har faktiskt vattnat hela trädgården idag med slang. Det var jättetorrt.

Anonym sa...

Nååhr, en nuttet hund!
Tak for de fine ord, på min blog!
Den gule blomst, mælkebøtte(DK), hvad er det nu den hedder på svensk?

Guldkant På Livet sa...

Å Eddie, mitt hjärta smälter! Vilken bedårande varelse och så udnerbara bilder som vanligt!! Mari.

Lusthuset sa...

losarinas mor: MASKROS! heter den på svenska. Vilket namn egentligen, kan just undra vad den fått det ifrån. Hoppas att du hade det bra i Småland. Forsätt att hitta tänkvärda citat. Ha en bra vecka.

Mari: Ja, är han inte fin. Han skall ju som sagt flytta och det är ju inte roligt. Visserligen inom staden men i alla fall. Tack för beröm och ha en bra vecka du med.

Linda V sa...

Ja, det är lite veligt hur mycket man vågar göra. Men jag tror det är för kallt ännu på nätterna...

Lusthuset sa...

linda v: Ja, jag tror nog det också, men man är ju så otålig eller hur?

Monica sa...

Maskrosor är ju ganska fina om man tittar närmare på dem, men de ska hålla sig på sin plats.. alltså utanför trädgårdsgränsen. Ursöt liten Eddie, helt bedårande litet charmtroll..synd han ska flytta.

Lusthuset sa...

monica: Visst är de fina. Såg just på TV att man kan använda dem i matlagning. Där ser man!