fredag 25 maj 2007

Sommarmöblering i växthuset.

Nu har jag äntligen blivit färdig att sommarmöblera om i växthuset och ta ut alla tillfälliga planteringsbord och ordna det lite mysigare både för mig och pellisarna. Jag brukar lyckas med att trycka in en stol och så även i år. Använde den faktiskt häromdagen då det blåste lite kallt. Jätteskönt att ta en fika och läsa tidningen när man kom från tandläkaren.

Här står min lilla samling pelargoner och gosar sig i solen. Det är lite trångt vilket ibland märks när bladlöss drabbar någon brukar det tyvärr sprida sig om man inte har ögonen med sig och kan föra ut syndaren i tid och ge den en behandling med såpsprutan.

'Black Knight' Jättefin med nästan svarta blad och härligt cerise blomma.

'Ann Brooks Pluto' har hängt med i flera år.

Denna heter 'Salmon Orbit' och är en frösådd från i fjol. Den har verkligen laxfärgad blomma.

Årets frösådda pelargoner står här och väntar på att komma i nya krukor. Trädgårdslådan köpte jag i kompis Mias trädgårdsbutik i våras och kommer från House Doctor och är jättemysig att ha i trädgården.

Detta är min allra första pellis. Med den startade det hela. Jag köpte den som liten stickling av någon från Pelargonsällskapet för flera år sedan och visste väl inte alls vad det var och hur den skulle se ut. Den har klarat sig och är en av mina favoriter. Kaktusblommande och heter ' Mini Czech'. Lite charmigt rufsig blomma.

Slutligen vill jag visa en liten sötnos som jag trillade på hos trädgårsmästaren. Den heter canadensisk hönsebär/Dogwood. Den lär vara en skuggtålig marktäckare så den fick en plats i den rabatten tilsammans med julrosorna bl.a
Ha en skön pingsthelg. Vi skall fira att vi för 25 år sedan gifte oss maken och jag. Tänk vad tiden går fort.

12 kommentarer:

karin a sa...

Så härligt du har det bland dina pelargoner! Får de bo ute i växthuset hela sommaren? Mina hamnade ju ute redan nu. Jag blev smått förälskad i 'Ann Brooks Pluto'. Om du vill kan vi ju byta sticklingar när mina växt till sig lite grann!? ;) Angående din fråga om Katsura och nävor så skulle jag nog satsa på en biokovonäva under katsuran. Blommar iofs bara en kort period men med ljuvligt söta vitrosa blommor. Under sommaren bildar den sedan en låg kudde och på hösten får den ibland fin lite rödaktig höstfärg.

Ha en fin pingst och grattis på bröllopsdagen!

maloppa sa...

Förstår att du blev fast, det är ju så lätt hänt *ler*. Jättefin kaktuspellis...
Grattis på bröllopsdagen, hoppas ni får en härlig dag!

Poppins sa...

Förstår att du trivs i ditt växthus. Det ser verkligen ut som en mysig sitthörna. Där skulle man trivas med en god bok och en kopp kaffe.
Grattis på bröllopsdagen. 25 år försvinner i ett nafs men man får vara tacksam för åren man får tillsammans. Kram

Malin sa...

Så fint du gjort och så fina pelargoner...den där du visade sist som vart den första sorten du började med var verkligen speciell...en sådan har jag då aldrig sett...jag ska leta...
Sen suckar jag och inser att jag måste göra i ording för sommaren ute i mitt växthus...vädret tillåter bara kortare utevistelser men i växthuset kan jag vara trots gråväder och regn...
Malin

Anonym sa...

Underbara bilder!!! Jag vill också ha ett växthus :)

Birgitta sa...

Vilka fina färger på pellisarna, jag blev förtjust i salmon orbit, är den ovanlig, eller kan man få tag på den om man inte har tålamodet att fröså. Grattis i efterhand till bröllopsdagen!

Anemone sa...

Å så masse fine blomser du har !! Blir så glad når jeg titter i bloggen din.
Blomstrer sikkert fullt i du også etter 25 år !! Gratulerer.

Lusthuset sa...

alla: Tack snälla ni för alla snälla och gulliga kommentarer. Det är så roligt att pyssla med pellisarna även om det är hemskt vad lätt det blir löss. Fy för attan. Tack också för gratulationerna på silverbröllopsdagen. Vi skall ha en middag för de närmaste i morgon så det är lite att pyssla med. Får se om det blir något att berätta om. Roligt att försöka duka så fint man kan och fixa god mat och gott att dricka. Håll tummarna att det blir lyckat.
Karin A: visst kan vi kanske byta sticklingar får se om jag kan ta någon som tar sig. Jag skall leta efter nävan du nämner.
Birgitta: Salmon orbit är en frösådd. Jag vet inte om den går att få tag på färdigväxt, men det gör den kanske.
Till slut tack än en gång för att ni är så gulliga!

Viktoria sa...

Vad härligt med ett växthus..Fina pellisar! Jag skulle så gärna vilja ha ett växthus nån gång!
Gtattis på bröllopsdagen!!

Eva Agnes sa...

Helt underbara pelargoner och även de andra växterna. Drömmen för mig är försås ett sådant växthus där man kan krypa in kalla dagar och läsa med en kopp kaffe bredvid sig.
Kramar Eva Agnes

Poppins sa...

Hej igen! Måste bara säga att det var så kul att du också varit i Dinan. Dinar körde vi igenom och tog en liten promenad längs stranden. Det finns mycket kvar att upptäcka.
Puh, idag har det varit hett!!!

Hannele sa...

Mysigt det ser ut. Vilka läckra pelargoner.