fredag 18 maj 2007

Vitplister/Dauvnesle/Døvnælde

Häromkvällen tittade jag på ett program av Sören Ryge på DR1 (dansk TV för oss lyckligt lottade). Där visade han ett roligt blomsterarrangemang som jag bara inte kan låta bli att vidarebefordra till er. Det är festligt och blir så här fint.

Du plockar en bukett vitplister, tar en låg skål och en sten.........

.......sedan lägger man kvistarna runt skålen kant så att stjälkarna möts i mitten på skålen.


På med stenen och häll sedan på vatten och vänta några timmar så reser sig vitplistret upp för det vill visst alltid växa uppåt. Trolleri!


Det blir hur fint som helst, men skynda medan det finns vitplister kvar.

10 kommentarer:

Karin A sa...

Växter är finurliga, så fint det ser ut att bli! Fungrar det även med annan plister? Ha en härlig helg

Lusthuset sa...

karin a: Vi får prova. Det blir jättefint. Skulle man kunna ha som bordsdekoration. Vitplister är en söt blomma, det gäller bara att se upp så man inte av misstag plockar brännässla eftersom de ofta växer ihop. Ha en skön helg du med, här ösregnar det. Kram.

Malins-Kuriosa sa...

Tack för det tipset och framförallt att detta höjer värdet av just Vitplister...Har rätt så mycket sådan i trädgården på olika ställen och den växer jättefin, har den gärna i buketter men folk vet inte vad det är...en del hat trott det är nässlor...Ska prova redan i eftermiddag...
Malin

Lusthuset sa...

malin: Prova, mina står jättefint!

Poppins sa...

Rena rama trolleriet! Visar vilken livslust det finns i växter och hur svårt det är att bli av med ogräs. :)

JULIE K sa...

...men ååååå så fint det ble. Har faktisk inte sett blommer på neslene, men det kan vara før at jag inte har sett etter : )

Kattfot sa...

Åh det blev ju jättefint :-) Lyckliga dig som kan se dansk tv. Kommer ihåg ett danskt trädgårdsprogram som gick för några år sedan med Helge Petersen (tror jag han hette) jättemysigt iaf. Får gärna gå i repris!

Solkatter & dammråttor sa...

Tack för ett roligt tips...det måste jag prova.Fast det är klart det får väl inte stå på bordet så länge innan min busiga kattflicka ätit upp det.
Apropå det, hon är inte ren skogskatt,men jag tror att hon har det i sej....båda katterna (som är tvillingar!)har siames och russian blue från mamman...pappan är okänd, men jag tror att han kan vara skogis.
Ha en skön lördagkväll!Kram!

Milly sa...

Så fint det ble, da! Trodde først det var en slags brennesle du hadde der, kan ikke engang si jeg har sett den planten noengang...
- Hva skulle vi gjort uten ikea! Vi har samme nattbordslampe som den du viser. Og Alvine-stoffet er jo så nydelig.

ninah-design sa...

Så länge sedan jag såg vitplister... här i norrland där jag är ofrivilligt boende finns de nog inte :-(