tisdag 15 maj 2007

Hemglass"monstret"!

Idag hade jag besök av lånehunden Eddie igen. Det är ju alltid lika roligt, han är så söt och snäll. Roligt med hundsällskap. Jag såg fram emot en mysig "kisse"runda, där vi kunde kolla på änder, lukta på syrener och se om det fanns några andra hundar som man kunde skälla ut. Knappt hade vi väl börjat på rundan förrän det rysliga Hemglass"monstret" dök upp och då var ju allt förstört, för det är han ju jätterädd för. Tur att jag visste detta annars hade jag nog trott att stackars Eddie höll på att dö och kört honom till djursjukhuset. Så det var bara att störta hem och ta betäckning inomhus, trots det fina vädret. Jag stängde in oss i köket, satte radion på högsta volym, så han inte skulle höra när glassbilen passerade i gatan. Han hörde den nog ändå där han satt och darrade under köksbordet. Ett par timmar tog det nog innan han hade lugnat ner sig igen. Stackaren. Som det kan vara för en liten hund.

En liten "kisse"rundabukett blev det i alla fall innan glassbilen dök upp. Detta är blommor som jag hittade vid gångstigen i vårt villaområde. Fin bukett i all sin enkelhet.

Här har jag lugnat ner mig, men tisdagarna är ingen bra dag för Eddie.

10 kommentarer:

Kattfot sa...

Åh men stackars lilla Eddie då! :-(

Lusthuset sa...

kattfot: Ja, var det inte synd om honom så säg!

Guldkant På Livet sa...

Nej men stackras Eddie!! Vi tycker säkert lika i ganska mycket han och jag men på denna punkt är vi varandras motsats, jag rusar ut för att möta glassbilen ; ) !!

Han är ju för söt, vilket chramtroll! Å vilka fina blommor du fick med dig hem, så kul när man kan plocka in, här dröjer det nog ännu ett tag..
Fin ny bild på bloggen!!! Mari.

karin a sa...

Usch vilken du hemglassbil! När de utformade den gälla melodin kan de inte ha tänkt på djurens bästa.

Buketten och den nya bannern är bara så fina.

Lusthuset sa...

mari: och karin a: Jag går också gärna ut till glassbilen. Men det var synd om honom, jag är bara glad att jag visste vad hans reaktion berodde på annars hade jag blivit rädd. Man passar ju bara honom. Blommorna var fina. Den lila speciellt. Det är Judas silverpenningar har jag förstått.
Kul att ni tyckte den nya bannern var fin, man måste ju förnya sig. Ha en bra dag. Här är det sol men KALLT!! Kramar.

Underbara små ting sa...

Men stackars vovve - tillskillnad mot alla andra som rusar mot glassbilden går han och gömmer sig av rädsla. Stackarn !

Jag kan inte sluta förundras över att vårt land är så väldigt avlångt och där av väldigt stora skillnader på väder och vind.

Här hos mig har det ju knappt börjat grönska ännu och jag längtar verkligen till jag också kan plocka in en så vacker bukett som det du gjort !

Kram Kram
Carina

Poppins sa...

Stackars liten. Du kanske skulle kalla på "The Dog Whisper" från 4+. Han brukar ju kunna hjälpa hundar med alla slags olika problem...
Kram

Lusthuset sa...

Ja det kunde nog behövas. Jag blev verkligen orolig för honom. Undrar vad det kan vara som fått honom att bli så rädd för glassbilen. Ha en bra helg (i regnet).

Malins-kuriosa sa...

Stackars Eddie och jag har full förståelse för hans mående...skulle nästan önska att jag också finge slippa eländet när Hemglassbilen tutar igång...hos oss kommer den alltid så sent på kvällen...
Vilken fin logga du gjort!
Malin

Lusthuset sa...

malins-kuriosa: Tack för det, roligt att höra. Det är en så rolig och stimulerande sysselsättning. Ha en skön helg.