onsdag 30 maj 2007

För 25 år sedan.....

..... en vacker solig pingstafton gifte vi oss maken och jag. Det var en stor dag för oss. Det var ju ett stort löfte man gav varandra den dagen i kretsen av släkt och vänner. Jag gick och kände på den fina nya blanka ringen på mitt finger. Det kändes verkligen speciellt för oss båda.

I går var det 25 år sedan! Kan bara inte fatta vart åren har tagit vägen. Vi ordnade en fest för att fira att vi fortfarande har varandra vilket är en stor lycka.

Jag tog fram mina käraste ärvda saker som mina föräldrars matsilver, silverljusstakarna och de blåvita Rörstrandstallrikarna och dukade fint.

Blommor fanns att plocka i trädgården och dessa placerades i farmors silverskål.


Av maken fick jag denna blomster/pelargontrappa som jag har önskat mig så länge. Stor överraskning, hade inte en aning om att han ordnat detta. Gissa om jag blev glad. Festen blev trevlig och kvällen var högsommarvarm. Allt blev så lyckat, något att minnas och glädja sig åt.

I trädgården har blommorna fått en riktig knuff av regnet och värmen. Till min glädje ser jag att mina fina blå lupiner blommar. De är så vackra med sin djupblå färg.

Man måste en sådan här dag stanna upp känna glädje för det man har. Oftast glömmer man så lätt bort det i den "grå" vardagen.

9 kommentarer:

Malin sa...

Ja tiden den går undan...och som du säger så tar den grå vardagen ibland överhand...Är jätteviktigt att göra de "vanliga" dagarna till fest i bland. Fast 25-årig bröllopsdag är ju helgdag...det tycker jag...Den fina blomstertrappan var ett bra val av maken...
Kram från Malin

Monica sa...

Jag får gratulera i efterskott på bröllopsdagen. Måste kännas härligt att fortfarande vara lycklig med samma man efter 25 år..har inte själv lyckats med detta, skilsmässor är så vanligt idag, men lever nu ihop med en man sedan 7 år och hoppas vi får många lyckliga år, underbara bilder du visar med gammalt silver och fin dukning..gillar det verkligen. Söt hund på kanten en riktig goding =)

karin a sa...

Åhh vilken härlig present, pelargonhyllan/trappan är jättefin! :) Trevligt att bjuda till fest och så fint du hade dukat. Visst borde man ta fram och använda sina släktklenoder lite oftare... :)

Guldkant På Livet sa...

Gratulerar! Och så vackert du hade dukat! Med sånt fint porslin, bestick och silverskål till blommorna! Och vilken man som gav dig ngt du verkligen ville ha, jättefin Pellistrappa och ett helt underbart foto på "Luppisarna"!! Mari.

Lusthuset sa...

alla: Tack allesammans. Ja, dagen blev lyckad tycker jag. Det var så otroligt varm den kvällen så man trodde inte det var sant. Klockan 23 var det över 20 grader. Jag har gått och beundrat pelargontrappan, den tycker jag verkligen om. Den dagen blir ett fint minne, precis som vårt bröllop blev. Kram till er alla.

hanneb sa...

Også et STORT TILLYKKE fra mig. Dejligt med festlige og kærlige minder, i smukke omgivelser.
KH Hanne

Lusthuset sa...

Hanne: Tack snälla du. Man måste unna sig att fira trevliga saker när tillfälle ges. Ha en skön helg.

Poppins sa...

Verkligen ett grattis på bröllopsdagen. Jag och min man gifte oss för 12 år sedan, då för att fira att vi levt tillsammans i 10, så det blir 22 år totalt under samma tak. Och jag är så glad för varje dag vi har tillsammans!
Den vackra bordsdukningen gör mig stum av beundran... Vilket sinne för färg och form du har.
Kram

Lusthuset sa...

poppins: Tack så mycket, ja man är ju glad så länge man har varandra. En bekant sade angående att leva sammans att det vill till att man inte tröttnar på varandra samtidigt och det är ju tänkvärt. Tur att man inte gjort det. Ha en skön helg.