söndag 20 maj 2007

Det är bara så vackert......

....i trädgården nu. Det är så mycket som blommar så fint. Man går runt och bara njuter av det hela.

Här blommar Tolvgudablomman, både den vita och den rosa. Är den inte ett litet underverk. Den är inte stor, ca 10 cm hög och liknar en cyclamen. Den växer lite skuggigt under katsuran.

Rosenhagtornen har också börjat blomma. Det är fortfarande ett litet träd och den står där katsuran stod förut innan jag flyttade den till baksidan av huset. Blommorna är verkligen som små rosor.
Detta är som kanske Hannu skulle ha sagt "så vackert att man nästan svimmar". Tulpanen Spring Green har verkligen blommat länge. Den har varit fantastisk och nu när alliumen kommer så är kombinationen läcker.
Läcker kan man väl säga att denna pensée Rokoko är, som den finaste balklänning med vida kjolar i underbara pastellfärger.

Rhodondendronknopparna slår snart ut, men de är faktiskt vackrare som knoppar. Blomman blir mer rosa än röd och så fin som knopparna är blir den inte.

Kryddträdgården växer till. Nu väntar jag bara att nepetan runt rabatten skall hämta sig och komma igen.
10 kommentarer:

Underbara små ting sa...

Underbara foton - och kryddträdgården ser så ombonad och fin ut. Så vill jag också ha det !

Kram Kram
Carina

Lusthuset sa...

carina: Ja den håller på att ta sig. Det ser ju alltid lite ynkligt ut när allt är nyplanterat. Vi fick precis ett fint regn så nu är trädgården så frisk och fin. Fåglarna sjunger som bara den...jag undrar om det är dom som drar upp mina nyuppkomna fröplantor. Det skall de låta bli i så fall.

Karin A sa...

Åhh så underbart du har det! Tolvgudablomma är fantastiskt vacker och svårfotad. Jag har den lila varianten och den blommar också nu. Rosenhagtornet är de mest romantiska blommor man kan tänka sig men dessvärre är vårt sjukt (drabbas tydligen lätt av rost) och i år har vi sågat ner hälften. Så fin kryddträdgården blir!

Linda V sa...

Vilka vackra foton *svimmar* !!!

Lusthuset sa...

karin a: Tolvgudablomman är väl en liten pärla. Den måsta man peka på annars ser man den knappt. Man får ju krypa på marken när man fotar den, tur vi inte har så mycket insyn, annars hade väl grannarna undrat. Vår rosenhagtorn hade en släng av något rostaktigt första året, men gudskelov verkar det ha gått över. Jag klippte bort en del av de grenar som var mest angripna och der hjälpte tydligen. Ja, kryddorna växer nog till sig. Var inne på din blogg och så fin din nya banner är. Kul att träffa andra bloggare.

linda v: Tack, tack så glad jag blir, inte att du svimmar men att du tycker om mina bilder.

Anonym sa...

Vad fiint! Här uppe i norr blommar det inte lika mycket, men björkarna har i alla fall slagit ut :)

Lusthuset sa...

ljuvligt hemma: Det kommer säkert med rekordfart snart. Nyutslagna björkar är väl vackert.

Poppins sa...

Nog är det en underbar årstid, man borde vara ledig och njuta av allt som händer i naturen. Som vanligt visar du helt underbara bilder. Penséen är ju helt otroligt vacker!
Kram

Lusthuset sa...

poppins: Visst är det fantastiskt nu. Man får väl anse sig som lyckligt lottad när man har så mycket vackert omkring sig och får glädjen att hjälpa till att skapa det. är det inte så? Kram till dig också.

Malin sa...

Ja det är helt fantastiskt underbart just nu...stanna tiden har jag sagt förrut och det är dags nu...Vackra bilder...
Malin