lördag 12 maj 2007

I väntan på ESC......

..... åkte maken och jag ut på en liten tur ut i det försommarfagra skånska landskapet runt Helsingborg.

Dessa bilder är tagna i nyanlagd minneslund placerad i en vacker bokskog. Här blommar myskmadra, gullvivor, julrosor och olika nävor tillsammans med gräs och strutbräken. Det är en fantastiskt vacker och stämmningsfull plats. Stort beröm till den som utformat platsen.
Häggen blommar och doftar fantastiskt.

Boken är nyutslagen och det känns som man står i ett grönt akvarium. Det är nog den vackraste tiden. Sedan blir bokskogen mörk och då är det inte mycket som växer under träden ....men nu blommar det verkligen.Här hittade jag en röd kastanj. Det har jag inte sett så ofta men den var vacker med sina röda blommor i solljuset.
Färden gick vidare till Kulla Gunnarstorp där kryddor inköptes. Här står rapsfälten gula och det är också en fantastisk bild.......


......vidare till Viken där vi alltid köper jättefina lantägg från en gårdsbutik. Det är väl värt åkturen för att få färska ägg.

De söta pastellfärgade badhytterna tillsammans med blommande strandnejlika i samma nyans, kan det bli snyggare.

En kopp kaffe fick det bli på det härligt slitna bordet på rastplatsen vid stranden.Vi skall avnjuta melodifestivalfinalen i kväll tillsammans med kompisar (en trevlig tradition) och då måste man ju ta med sig en "blomma" och då fick det som sagt bli en korg med kryddor.


Ha en fortsatt skön helg och hoppas att rätt låt vinner.

11 kommentarer:

Poppins sa...

Åh, vilka vackra bilder du har tagit! Jag bara njuter...

Lusthuset sa...

poppins: Ja allt är vackert nu och vädret var plötsligt helt på vår sida med sol och blå himmel. Den nya minneslunden i Pålsjö Skog är verkligen vacker och värd ett besök. (Jag har för mig att du hör hemma i Helsingborgstrakten?). Det var INTE rätt låt som vann tycker jag.

Malin sa...

Hittade hit via Birgittas blogg och det är jag gald för. Jag nästan hör och känner dofterna då jag tittar på bilderna du visar...ja det är verkligen vackert nu och som jag skrivit på min sida så vill jag stoppa tiden en stund nu...Jag kommer tillkaba.
Malin

karin a sa...

Men så otroligt vackert! Måste bara hålla med om att den vackraste tiden är nu. Jag bara älskar nyutslagen grönska. I dagens morgontidning fanns det reklam med om Skåne. Det finns så mycket fint söderöver. :)

JULIE K sa...

Det er helt utrolig hvor grønt och frodig dere har det. Verkar som vi bor på var sin side av jordkloden he he. Her børjar det bli grønare, men det tar tid. Vi har regn og inte något varmt væder, så det er tråkigt. Gleder meg så til vi får det slik ni har det : 9

Lusthuset sa...

malin: Roligt att du hittade till mig. Välkommen tillbaka. Det var faktiskt nästan magiskt att stå i den gröna bokskogen och höra fågelsången. Man blir bara lycklig.
Ville gärna stanna tiden ett ögonblick.

karin a: Så mycket vackert det finns just nu om man går ut och har ögonen med sig. Som jag skrev så är de första bilderna från skogen en minneslund och vackrare plats kan man inte tänka sig.
Ja, här nere i Skåne finns mycket att se. Du får göra dig ett ärende någon gång.

julie k: Det är ju avlånga land vi bor i, men visst är det märkligt att det nästa är vinter i norr när det är sommar i söder. Er tid kommer ju snart och jag har läst någonstans att allt blommar ännu finare norrut, så håll ut.

Poppins sa...

Ja, jag bor strax söder om och arbetar i Helsingborg. Så ett besök i Pålsjö är inte omöjlig att göra. Tack för tipset!

Anonym sa...

Du tager SÅ smukke billeder!
Jeg ville blive så glad for at få en værtindebuket af krydderurter!

Lusthuset sa...

poppins: Gör det det är värt ett besök. Så vackert.

losarinas mor: Tack!! Visst är det roligt att få något som man kan använda. Jag tror och hoppas att kocken uppskattade "blommorna".

Lina sa...

ÅH! Så härliga bilder från Skåne, nu får jag hemlängtan! (Är skåning som bor i Västerås). Jag visste inte att rapsfälten blivit så gula än, så vackert!

Lusthuset sa...

lina: Kul att jag kunde visa dig några bilder från din hembygd. Rapsfälten är nästa på väg att blomma över redan. det går så fort. Man måste passa på att njuta innan det är försent.