lördag 15 mars 2008

Mer påskpynt.......?

Orkar ni med mer påskpynt? Hade inte tänkt lägga in mer om det efter allt fin som jag sett på bloggarna......men jag kunde bara inte motstå denna lilla påskhöna som jag hittade på Flora Linnea . Den är bedårande söt med sina tygvolanger. Jag tänker ofta på OM man EVENTUELLT kan göra något liknande själv. Oftast stannar det vid tanken.......

.......men visst är hon fin !!

När jag ändå är på gång kan jag lika gärna visa er mitt senaste loppisfynd från Framtid. Köpte tre muggar för 5:- st. Jag tycker de var fina även med en liten pensé i.

På köksbordet gjorde jag en liten vår/påskgrupp med en fantastisk dubbel primula där blommorna ser ut som små gula rosor. Påskharen kommer också från Flora Linnea. Jag skulle ju i veckan ha varit med på en kurs hos Birgitta i Döshult där vi brukar göra julkransar, men var tvungen att stanna hemma på grund av en envis fökylning som lever och frodas fortfarande. Därför fick jag snickra till något på egen hand.

Sist men inte minst får ni se den första vitsippan som jag egenmäktigt "stulit" i Pålsjö skog, men där finns ju så många. Marken börjar skifta i grönt av vitsippsbladen......och snart kommer blommorna också och då blir det som nyfallen snö mellan träden.

Ha en skön kväll och njut av något gott framför t.ex Melodifestivalen. Vi skall ha några vänner här som vi alltid brukar se den svenska finalen tillsammans med. Det har blivit en tradition. Ha det bra!!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart med lilla hönapönan - längtar verkligen till påsken - tänk att vi har en helg som handlar om att livet alltid vinner, trots att det i vår vardag finns sorg, mörker och ibland död. Att det aldrig är kört! Den lilla hönan gav mig en liten föraning om detta stora mysterium att vi människor vågar välja livet och i min vardag så hjälper denna fina blogg mig så ofta med just det där lilla extra, att se det vackra i det som finns runt om oss.
Vera och Anne önskar en livsbejakande helg och som Frida sjunger i kväll i melodifestivalen, " upp och hoppa ligg inte och dra dig - du och jag måste fånga dagen - leva leva livet nu"

Marina sa...

Så härliga arrangemang och vilken söt höna. Melodifestival blir det även här.

C De-sign sa...

Så söt hon är din lilla "påskhöna"!!! och den dubbla primulan är ju underbar! Ha en fin helg!
Kram fr C

Poppins sa...

Visst orkar vi med mer påskpynt! Helst sådan söta hönor med volangkjol (eller är det mamelucker?) och den prickiga påskharen. Så charmigt! Den vita primulan var ovanlig och jättefin!
Det var väldans vad du har haft otur med förkyningar. Hoppas bacillerna försvinner nu.
kramar

Karin sa...

Klart vi inte tröttnar! Du visar ju massor utav fint. :) Hönan är ju så fin och jag tror absolut man kan göra något liknande. Härligt arrangemang på bordet också. Den dubbla vivan är verkligen söt! Nej nu börjar det! Ha en fin kväll! Kram Karin

Lotta 8`) sa...

Gullig höna och jag tror säkert du kan göra en likadan :) Så fina arrangemang du gör - gillar verkligen den med ljuset och den söta primulan. Pensé i mugg har jag också på mitt bord - det är så gulligt! Ditt recept på grissini kanske jag kan få låna? De såg så goda ut och det verkade inte så besvärligt så t.o.m jag kan klara av att baka dem. Kan ju vad goda till påsk :) Ha en fortsatt bra helg 8`)

Kannor och karaffer sa...

Åh vad glad jag är som ramlade in till din blogg - helt bedårande bilder du visar och alla skatter du har i din trädgård. Hit kommer jag gärna igen. Och tack för receptet på grissini.

Ha det gott!
/Ann

Anonym sa...

Vilken fin och inspirerande blogg du har, mina komplimanger!
Har njutit en stund av dina fotografier och skall läsa vidare bland inläggen. Hönan är verkligen jättefin... skall höra med syrran hur svårt det kan vara att tillverka en egen (hon är en klurig skräddare som springer när hon ser mig, vet att jag alltid blivit inspirerad och vill att hon fixar en beskrivning till mig). Jag önskar dig en fortsatt trevlig söndag och kikar in snart igen.
Må gott,
Bella

Trollmor sa...

Påskpynt kan man inte få för mycket av :-)
Vilket vackert arrangemang du har gjort.
Jag längtar efter att få se vita skogsmattor mellan träden. Än så länge har jag bara sett blåsippor ute i backarna, det är mys det med.
Hoppas att du har haft en skön helg och att lördagskvällen med musik & vänner blev kul!
Kramar

Poppins sa...

Om du kan slita dig från trädgårdsarbetet idag (vilken strålande solig dag, va?), har jag en utmaning till dig. :)
kramar

Ängladröm sa...

Hej, oj vilken läcker höna. Lite annorlunda, vilket gör den extra fin. Kram Catharina

elin1976 sa...

Å så nydelig:O)

Eleonor (Elle) sa...

En underbar liten höna!!! Det andra påskpyntet är också jättefint men hönan... o så söt!!! kram!

Anonym sa...

Hit kommer jag snart tillbaka. :D Kram på dig!!